μάθε τα πάντα για τις κουζινομηχανές!

Ο απαραίτητος "φίλος" της κουζίνας

Μία συσκευή κουζίνας συνήθως κόβει, τεμαχίζει και αναμιγνύει. Μπορεί όμως να κάνει πολλά περισσότερα. Διάβασε αυτό τον οδηγό και βρες ποια ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και τις ανάγκες σου.

Για γλυκιές δημιουργίες

Οι κουζινομηχανές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν σούπες, σάλτσες, ζύμες και κάθε είδους κρεμώδες υλικό. Επιπλέον, μπορούν να πραγματοποιήσουν ταχύτατο τεμαχισμό λαχανικών, φρούτων ή τυριών, ενώ με τη βοήθεια διάφορων εξαρτημάτων μετατρέπονται εύκολα σε συσκευή παραγωγής ζυμαρικών, μηχανή του κιμά, παγωτομηχανή και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Δες όλα τα μοντέλα

Για ό,τι μπορείς να φανταστείς

Τα πολυμίξερ χρησιμοποιούνται για την ανάμιξη υλικών και είναι ιδανικά στην παρασκευή γλυκών. Ένα επιτραπέζιο πολυμίξερ διαθέτει σταθερή βάση και δοχείο ανάμιξης. Τα εξαρτήματα τοποθετούνται στον κεντρικό βραχίονα ο οποίος ανασηκώνεται για να αποκτήσεις πρόσβαση στο μπολ. Αν επιλέξεις ένα μοντέλο με κανάτα μπλέντερ ή εξάρτημα κοπής, ένα πολυμίξερ μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευέλικτο και φθηνότερο από την αγορά ξεχωριστών συσκευών.

Δες όλα τα μοντέλα

Νόστιμοι χυμοί και smoothies

Τα μπλέντερ λειτουργούν με πολύ μεγάλες ταχύτητες περιστροφής δημιουργώντας απαλά και ομοιογενή μίγματα. Εάν φτιάχνεις συχνά smoothies ή χυμούς, το μπλέντερ είναι ιδανικό για σένα. Τα ραβδομπλέντερ είναι μια παραλλαγή των μπλέντερ. Τα πιο απλά μοντέλα δεν διαθέτουν δοχείο και χρησιμοποιούνται απευθείας στα σκεύη σου. Τα ραβδομπλέντερ είναι "must" για την κουζίνα σου, αφού είναι μικρά, βολικά, πλένονται εύκολα και είναι ταχύτατα στη χρήση.

Δες όλα τα μοντέλα

Εξαρτήματα για ευκολότερο μαγείρεμα

Μια κουζινομηχανή μπορεί εύκολα να ενσωματώνει αρκετούς τύπους εξοπλισμού επεξεργασίας τροφίμων
από αποχυμωτές και μίξερ, μέχρι μηχανικούς κόφτες. Δεν διαθέτουν όμως όλες οι μηχανές τα ίδια εξαρτήματα,
γι' αυτό επίλεξε μία που να έρχεται με αυτά που χρειάζεσαι.

Θα τη βρεις σε κάθε μηχανή

Η λεπίδα σχήματος S είναι η τυπική λεπίδα επεξεργασίας τροφίμων που συνοδεύει κάθε κουζινομηχανή. Αυτή η λεπίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει φρούτα και λαχανικά, να φτιάξει κρεμώδεις σούπες και σάλτσες, καθώς και να αλέσει σκληρά συστατικά (ξηρούς καρπούς για παράδειγμα) σε μορφή σκόνης. Εάν μια συνταγή δεν καθορίζει συγκεκριμένη λεπίδα, χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη.

Πως θα εκμεταλλευτείς τη μηχανή σου στο έπακρο

Μάθε όλους τους τρόπους λειτουργίας της καινούργιας σου μηχανής κουζίνας,
αλλά και πως θα την κρατήσεις πάντα σε άψογη κατάσταση.

Ένα απλό πάτημα αρκεί...

Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν δύο κουμπιά, «run» και «pulse», καθώς κι έναν περιστροφικό διακόπτη για έλεγχο των στροφών. Αυτά τα κουμπιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον τεμαχισμό, την ανάμιξη ή την πολτοποίηση των τροφίμων. Το κουμπί «run» ανακατεύει τα υλικά συνεχώς. Αυτό το κουμπί συνήθως χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μαγιονέζας, τη δημιουργία απαλής σούπας, ή την παρασκευή σάλτσας χωρίς κομμάτια. Το κουμπί «pulse» χρησιμοποιείται συνήθως για να τεμαχίσει τα τρόφιμα και λειτουργεί μόνο όσο το κρατάτε πατημένο. Πίεσε το συγκεκριμένο κουμπί σε διαστήματα ενός δευτερολέπτου μέχρι να τεμαχίσεις τα υλικά όπως σου αρέσει.