Οδηγός αγοράς κλιματιστικών!

Ξεκίνα από την αρχή X Βήμα 1
Πίσω
Συγχαρητήρια!
Μόλις βρήκες το κλιματιστικό που σου ταιριάζει γάντι!
Καλώς ήλθατε στον οδηγό Air Condition! Με τη βοήθεια τεσσάρων απλών ερωτήσεων, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καλύτερο κλιματιστικό για τις ανάγκες σας!
Ας ξεκινήσουμε!
Ερώτηση #1 Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος όπου θα τοποθετήσετε το κλιματιστικό;
0-20 τ.μ.
20-35 τ.μ.
35-55 τ.μ.
55+ τ.μ.
Ερώτηση #2 Σε ποιον όροφο βρίσκεται ο χώρος που θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό;
Πρώτος όροφος
Τελευταίος όροφος
Ενδιάμεσος όροφος
Ερώτηση #3 Ποιο από τα παρακάτω στοιχεία του χώρου σας είναι το πιο σημαντικό σε σχέση με το νέο σας κλιματιστικό;
Μεγάλα ή υπερμεγέθη παράθυρα με άμεσο ηλιακό φως
Ευρύχωροι χώροι σε άλλα δωμάτια, γραφεία ή μπάνιο
Ύψος οροφής άνω των 3 μέτρων
Εξαιρετικά ζεστό ή κρύο ανά εποχή
Τίποτα από τα παραπάνω
Ερώτηση #4 Χρειάζεστε έξυπνη λειτουργία WiFi;
Ναι
Δεν έχει σημασία

Για το σπίτι ή το γραφείο;

Ανάλογα με τον χώρο που θέλεις να καλύψεις υπάρχει και διαφορετικό κλιματιστικό για εσένα. Είτε πρόκειται για το σπίτι, είτε για επαγγελματικό χώρο, σίγουρα θα βρεις κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Η τέλεια οικιακή λύση

Τα κλιματιστικά τοίχου αποτελούνται από δύο μονάδες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και απαιτούν εγκατάσταση από επαγγελματία. Ειδικοί ανεμιστήρες στην εσωτερική μονάδα «ρουφούν» τον ζεστό αέρα ο οποίος ψύχεται όταν έρθει στις σωληνώσεις στις οποίες κυκλοφορεί το ψυκτικό υγρό. Το υγρό απορροφά θερμότητα, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία του αέρα ο οποίος οδηγείται πίσω στο δωμάτιο. Η θερμότητα που δημιουργείται αποβάλλεται στο περιβάλλον μέσω της εξωτερικής μονάδας.

Για τις ανάγκες του επαγγελματία

Τα επαγγελματικά κλιματιστικά υπάρχουν σε διάφορες μορφές, ανάλογα με το χώρο που θα κληθούν να καλύψουν. Έτσι, υπάρχουν τα δαπέδου που τα συναντάμε σε καταστήματα και χώρους εστίασης, τα οροφής που καλύπτουν μεγάλους εμπορικούς χώρους, οι αεροκουρτίνες κ.λπ. Στα κεντρικά συστήματα κλιματισμού κτιρίων, οι εξωτερικές μονάδες είναι μεγαλύτερες από τις οικιακές και αποτελούνται από συστήματα που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Τοποθετούνται σε μπαλκόνια ή ταράτσες, καλύπτοντας μεγάλους χώρους και σωληνώσεις εκατοντάδων μέτρων.

Τι θα πρέπει να προσέξω

Εδώ θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις την κατάλληλη επιλογή
η οποία θα σου αποφέρει αποδοτική ψύξη/θέρμανση αλλά και οικονομία στον λογαριασμό του ρεύματος.

Το Inverter σε συμφέρει

Ένα συμβατικό κλιματιστικό διακόπτει τη λειτουργία του μόλις ο θερμοστάτης αντιληφθεί ότι έχει επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ξεκινά και πάλι με τη διαδικασία να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργία. Αντίθετα, τα κλιματιστικά inverter, έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλουν τις στροφές του συμπιεστή ανάλογα με τις συνθήκες. Ένα κλιματιστικό inverter επομένως λειτουργεί συνεχώς επιτυγχάνοντας σχεδόν σταθερή θερμοκρασία. Προτιμήστε κλιματιστικό inverter αντί για ένα με λειτουργία on/off διότι αφενός έχουν μικρότερη κατανάλωση, αφετέρου είναι πιο αποδοτικά και με καλύτερη ποιότητα ψύξης.

Συμβουλές για τέλειο κλιματισμό

Μάθε τα πάντα για το νέο σου κλιματιστικό και πως θα το αξιοποιήσεις στο έπακρο.
Δες πως θα το κρατήσεις σε καλή κατάσταση, ποια χαρακτηριστικά σού δίνουν επιπλέον αξία.

Κλιματιστικά για θέρμανση;

Καθώς, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει συνεχώς, πολύς κόσμος επιλέγει τη χρήστη κλιματιστικού για θέρμανση. Κατά πόσον όμως η λύση αυτή είναι οικονομική και αποδοτική; Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ένα κλιματιστικό 9000BTU ισχύος 1000W και σε χώρο 15 τετραγωνικών μέτρων, καταναλώνει 0, 14 ευρώ την ώρα. Ωστόσο, όπως είναι προφανές η τιμή αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα κλιματιστικά προσφέρουν χαμηλότερης ποιότητας θέρμανση σε σχέση με σύστημα θέρμανσης πετρελαίου, έχουν όμως το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούνται μόνο σε όποια δωμάτια χρειάζεται. Εφόσον λοιπόν αποφασίσεις να χρησιμοποιείς το κλιματιστικό και το χειμώνα, επίλεξε αυτό με την μεγαλύτερη ενεργειακή κλάση.