οδηγός αγοράς για να μάθεις τα πάντα!

Ποιος τύπος σκούπας μού ταιριάζει;

Μια καινούργια σκούπα μπορεί να καλύψει πλέον και τον πιο απαιτητικό αγοραστή. Από τον high-tech χρήστη μέχρι και τον επαγγελματία σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις!

Η σταθερή αξία!

Οι κλασικές ηλεκτρικές σκούπες γενικής χρήσης είναι πιο ευέλικτες στον καθαρισμό δαπέδων, σκαλοπατιών και γενικά σε επιφάνειες με δύσκολη πρόσβαση. Διαθέτουν δυνατότητα προσθήκης διαφορετικών εξαρτημάτων για καθαρισμό επίπλων και συγκεκριμένων επιφανειών, ακόμα και για κάθετη χρήση (κουρτίνες, ταπετσαρίες). Συνήθως είναι ογκώδεις και απαιτούν μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης. Από την άλλη, είναι πιο εύκολες στη συντήρηση και τον καθαρισμό.

Δες όλα τα μοντέλα

Ίδιο αποτέλεσμα, ευκολότερη αποθήκευση

Στις σκούπες τύπου stick, όλα τα μέρη βρίσκονται ενσωματωμένα στον κύριο σωλήνα. Είναι πιο αποτελεσματικές στον καθαρισμό χαλιών, αλλά λιγότερο ευέλικτες σε επιφάνειες με δύσκολη πρόσβαση. Διαθέτουν πιο ευρύ πέλμα, συνήθως είναι πιο φθηνές από τις κλασικές και είναι ευκολότερες στην αποθήκευση. Στην ίδια κατηγορία θα βρείτε και ιδιαίτερα λεπτές όρθιες σκούπες, οι οποίες συνήθως λειτουργούν με μπαταρία.

Δες όλα τα μοντέλα

Εύκολο καθάρισμα σε κάθε επιφάνεια

Βολικές και εύχρηστες σκούπες για γρήγορο καθαρισμό. Τα σκουπάκια χειρός λειτουργούν συνήθως με μπαταρία, ενώ υπάρχουν και μοντέλα με καλώδιο. Στην πρώτη περίπτωση είναι πολύ σημαντική η αυτονομία της μπαταρίας. Μια τυπική αυτονομία είναι περίπου 15 λεπτά ενώ τα αποδοτικότερα σκουπάκια φτάνουν και τη μισή ώρα. Τα σκουπάκια χειρός, διαθέτουν κάδο μικρής χωρητικότητας που απαιτεί συχνά άδειασμα. Υπάρχουν μοντέλα τόσο για στερεά αντικείμενα όσο και για απορρόφηση υγρών. Ιδανικά και για το αυτοκίνητο.

Δες όλα τα μοντέλα

Τα κάνει όλα μόνη της

Οι ρομποτικές σκούπες λειτουργούν... μόνες τους! Έχουν μικρό μέγεθος, αποφεύγουν τα εμπόδια, λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτίζουν μόνες τους όταν αποφορτιστούν αφού φροντίζουν να γυρίσουν στη βάση τους εγκαίρως! Προσφέρουν ασύγκριτη ευκολία, με κάποια μοντέλα να διαθέτουν Wi-Fi και δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί η δυνατότητα σφουγγαρίσματος.

Δες όλα τα μοντέλα

Για ειδικές αποστολές

Για βαθύ καθαρισμό δύσκολων και μεγάλων επιφανειών υπάρχουν οι επαγγελματικές ηλεκτρικές σκούπες. Διαθέτουν μεγάλο κάδο και ισχυρά μοτέρ που απορροφούν και την πιο δύσκολη βρωμιά. Οι σκούπες αυτές συνήθως απορροφούν στερεά και υγρά, αλλά και αντικείμενα μεγάλου μεγέθους. Οι πλυστικές σκούπες εξυπηρετούν πολλαπλές ανάγκες για βαθύ καθαρισμό με ειδικά υγρά, ενώ οι ατμοκαθαριστές αξιοποιούν την πίεση και την υψηλή θερμοκρασία του ατμού για βαθύ καθαρισμό και απολύμανση.

Δες όλα τα μοντέλα

Μαθαίνοντας τα βασικά

Πέρα από τον τύπο της, σημαντικό είναι να βρεις και μία σκούπα που διαθέτει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι.
Δες ποια είναι τα βασικά στοιχεία μίας σκούπας και πως αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία της.

Η δύναμη που χρειάζεσαι

Το πιο σημαντικό τμήμα μιας ηλεκτρικής σκούπας είναι το μοτέρ. Όσο πιο ισχυρό το μοτέρ, τόσο μεγαλύτερη η απορροφητικότητα της σκούπας. Τουλάχιστον θεωρητικά καθώς η απορροφητικότητα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Η ισχύς του μοτέρ μετριέται σε Watts και όσο πιο πολλά τα Watts τόσο πιο μεγάλος και ο θόρυβος. Η ροή αέρα είναι όμως η πιο σημαντική προδιαγραφή για τον προσδιορισμό της ικανότητας καθαρισμού. Μετρούμενη σε κυβικά εκατοστά ανά λεπτό, όσο μεγαλύτερη η ροή, τόσο καλύτερη η ικανότητα καθαρισμού της σκούπας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν διακόπτη ρύθμισης της έντασης αναρρόφησης.

Τεχνολογίες που αξίζει να προσέξεις

Η τεχνολογία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ακόμα και στις ηλεκτρικές σκούπες.
Δες τι καινούργιο παίζει στα πιο εξελιγμένα μοντέλα της αγοράς,
και πως αυτό θα σου χρησιμεύσει στη νέα σου σκούπα.

Χώρισε αέρα από σκόνη

Οι ηλεκτρικές σκούπες λειτουργούν πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο: Διαθέτουν έναν κινητήρα ο οποίος διατηρεί σταθερή ροή αέρα προς το εσωτερικό του, ρουφώντας έτσι τη βρωμιά. Τελευταία εξέλιξη στις ηλεκτρικές σκούπες αποτελεί η κυκλωνική τεχνολογία η οποία καταφέρνει να διαχωρίζει τη σκόνη από τον αέρα. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όπως οι πολυκυκλωνικές σκούπες, που χρησιμοποιούν διάφορα στάδια για να κατακρατούν ακόμα και τα πιο βαριά σωματίδια σκόνης. Οι ηλεκτρικές σκούπες κυκλωνικής τεχνολογίας δεν χρησιμοποιούν σακούλες, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα φίλτρα τους.