οδηγός συσκευών σιδερώματος για να μάθεις τα πάντα!

Ποιο σίδερο να επιλέξω;

Είναι το σίδερο ατμού αρκετό για εμένα; Τι άλλες επιλογές έχω και πως μπορούν αυτές να με εξυπηρετήσουν καλύτερα;

Η πλήρης λύση με μικρές διαστάσεις

Οι ημέρες που το σίδερο ήταν απλά μια επίπεδη θερμαινόμενη μεταλλική πλάκα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η προσθήκη ατμού έχει κάνει το σιδέρωμα ευκολότερο από ποτέ. Ο ατμός επιτρέπει την απομάκρυνση τσακίσεων από τα ρούχα χωρίς καθόλου πίεση. Λόγω κατασκευής, τα ατμοσίδερα διαθέτουν μικρή χωρητικότητα σε νερό που θα πρέπει να αναπληρώνεται συχνά. Από την άλλη, είναι μικρά, βολικά και εύκολα στην αποθήκευση.

Δες όλα τα μοντέλα

Περισσότερος ατμός, καλύτερο αποτέλεσμα

Τα συστήματα σιδερώματος παράγουν περισσότερο ατμό, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζονται τακτική αναπλήρωση. Γι' αυτόν τον λόγο, διαθέτουν ξεχωριστή δεξαμενή νερού, που κάτι σημαίνει ότι το ίδιο το σίδερο είναι ελαφρύτερο και επομένως πιο ξεκούραστο! Για βέλτιστο αποτέλεσμα πρέπει να επιλέξεις ένα σύστημα με παραγωγή ατμού υπό πίεση που χαλαρώνει αποδοτικότερα τις ίνες ενός υφάσματος. Όσο μεγαλύτερη η πίεση τόσο ευκολότερο το σιδέρωμα.

Δες όλα τα μοντέλα

Μικρό και φορητό

Πρόκειται για τα κλασικά σίδερα χειρός που χρησιμοποιούν τη θερμότητα και τη χειροκίνητη πίεση για να εξαφανίσουν τις ζάρες από τα ρούχα. Είναι πιο απλά στη χρήση σε σχέση με τα ατμοσίδερα, διαθέτουν ρύθμιση θερμοκρασίας, ενώ κάποια διαθέτουν και επιλογή υφάσματος. Σημειώνουμε πως τα σίδερα ξηρού τύπου διαθέτουν εντελώς επίπεδη πλάκα, χωρίς ακροφύσια και ακριβώς λόγω της απλής τους κατασκευής, είναι αφενός πιο φθηνά, αφετέρου κυκλοφορούν και σε ιδιαίτερα μικρά μεγέθη. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για ταξίδια ή εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος.

Δες όλα τα μοντέλα

Ποια στοιχεία θα πρέπει να προσέξω;

Αφού καταλήξεις στον τύπο σίδερου που σου ταιριάζει καλύτερα, σημαντικό είναι να δεις και τα χαρακτηριστικά του.
Από σίδερο σε σίδερο υπάρχουν διαφορές που μπορεί να είναι σημαντικές στην εμπειρία και στο αποτέλεσμα του σιδερώματος.

Η δύναμη που χρειάζεσαι

Η απόδοση ενός συστήματος σιδερώματος με ατμό εξαρτάται από την ισχύ της γεννήτριας ατμού και τη σχεδίαση της πλάκας (υλικό, σχήμα, μέγεθος/κατανομή ακροφυσίων). Όσο πιο ισχυρό είναι το ατμοσίδερο, τόσο πιο γρήγορο, ξεκούραστο και αποτελεσματικό είναι το σιδέρωμα. Το βασικό χαρακτηριστικό ενός ατμοσίδερου είναι η ισχύς του, η οποία μετριέται σε Watts. Όπως συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, έτσι και εδώ, η ισχύς εκφράζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο γρήγορα δημιουργείται ο ατμός κάνοντας το σιδέρωμα πιο γρήγορο.

Μικρές συμβουλές με μεγάλη αξία!

Από το πως μπορεί κανείς να σιδερώσει μεγάλα υφάσματα όπως για παράδειγμα οι κουρτίνες σας, μέχρι την αυτόματη απενεργοποίηση
για λόγους ασφαλείας, πολλά είναι τα μικρά ή μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το σιδέρωμα (και της ζωή σας) πιο εύκολο.

Σιδέρωμα από απόσταση

Πολλά σίδερα ατμού διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό, το οποίο σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τις πτυχές κρατώντας το σίδερο σε μικρή απόσταση από το ύφασμα σε κατακόρυφη θέση. Αυτό είναι ιδανικό για υφάσματα που κρέμονται όπως κουρτίνες, κοστούμια και σακάκια. Είναι επίσης καλύτερο για ευαίσθητα υφάσματα, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν καψίματα ή αλλοιώσεις από την υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην πλάκα.