Ιστορίες Γυναικών - Women's Tales

Ιστορίες Γυναικών

Βιβλία γραμμένα από γυναίκες ή με γυναίκες ηρωίδες. Βιβλία που τις εξυμνούν και αφηγούνται ιστορίες γυναικών, που διαχρονικά εμπνέουν και ενθαρρύνουν. Από την Άννα Καρένινα ως τη φιγούρα της σοβιετικής γυναίκας μέσα από την πένα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και από τη Maya Angelou ως την Toni Morrison, ο Φεβρουάριος στο Public είναι αφιερωμένος σε Ιστορίες Γυναικών. Βιβλία γραμμένα από γυναίκες αλλά και βιβλία γραμμένα για εκείνες, που συνθέτουν την παρουσία και την επιρροή τους στη Λογοτεχνία διαχρονικά. Δυναμικές, οραματίστριες, με γραφή που αποθεώνει και αποκαλύπτει το μεγαλείο αλλά και την ευαισθησία του φύλου τους.

Η ομάδα βιβλίου ξεχώρισε δεκάδες τίτλους από κάθε είδους γυναικεία βιβλία, για να έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να θυμηθούμε όλες εκείνες τις σημαντικές γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στην κοινωνία και την ιστορία. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ανατρέξουμε στα βιβλία;

Μέσα από τις σελίδες τους θα γνωρίσουμε σημαντικές προσωπικότητες, θα δούμε τη μεροληψία της επιστήμης, θα γνωρίσουμε βιβλία για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και θα έρθουμε σε επαφή με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Κοντολογίς θα διαβάσουμε ιστορίες για γυναίκες δυναμικές, οραματίστριες, ευαίσθητες και, κυρίως, αληθινές.

#booknews

 • Οι γυναίκες της Λογοτεχνίας

  Οι γυναίκες της Λογοτεχνίας

  έχουν την τιμητική τους τον Φεβρουάριο στο Public!

 • The hill we climb

  The hill we climb

  Το ποίημα της ορκωμοσίας του Joe Biden

 • Βιβλία γραμμένα από γυναίκες, γραμμένα για γυναίκες

  Βιογραφίες, μυθιστορήματα, δοκίμια

  γραμμένα από γυναίκες, γραμμένα για γυναίκες!