Το 2021 θα βάλω στη ζωή μου…

Είτε τα ονομάσουμε βιβλία αυτοβελτίωσης είτε… προσωπικής ανάπτυξης, τα βιβλία που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι υπάρχουν σχεδόν από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να γράφει.

Έγιναν αγαπημένα αναγνώσματα περί τα τέλη του 20ού αιώνα, εποχή όπου κυκλοφόρησαν σημαντικές εκδόσεις του είδους βασισμένες τόσο την επιστήμη της Ψυχολογίας όσο και τη διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου να θέτει στόχους, να τους πετυχαίνει και να τους ξεπερνά. Ξεχωριστή αξία τα βιβλία τέχνης, που μας υπενθυμίζουν τη σημασία της, σε μια περίοδο που δυσκολευόμαστε να έρθουμε σε επαφή μαζί της.

Αυτή η συγκυρία που περνάμε, της παραμονής στο σπίτι, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσουμε επιτέλους τα βιβλία που δεν προλαβαίναμε και κυρίως εκείνα που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ναι, η ευτυχία δεν συμβαίνει απλά – είναι μια συνθήκη που μπορούμε να επιδιώξουμε, να «χτίσουμε», βελτιώνοντας τη ζωή μας κάθε μέρα. Και τα βιβλία μπορούν να γίνουν ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια μας. Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε για λίγη παραπάνω… συζήτηση με τον εαυτό μας μέσα από βιβλία πολύτιμα, που μας δείχνουν έναν δρόμο ενθαρρυντικό και αισιόδοξο. Βιβλία που μας δείχνουν πώς να οργανώσουμε τη ζωή μας, βιβλία με ιστορίες ανθρώπων που πέτυχαν και μοιράζονται μαζί μας σκέψεις και συμβουλές και φυσικά βιβλία που ρίχνουν φως στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Και πάμε στα πιο ενδιαφέροντα: να μαγειρέψουμε για εμάς και την οικογένειά μας, να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη!

Άλλωστε το οφείλουμε και στους μικρότερους αναγνώστες: το παιδί που μεγαλώνει σε ένα σπίτι με βιβλία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει ένας πιο μορφωμένος ενήλικας ή, τουλάχιστον, να έχει αδυναμία στην ανάγνωση. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε για το εξής: όταν τα παιδιά ακούν για «διάβασμα», να μη πηγαίνει απευθείας το μυαλό τους στο σχολείο αλλά να γνωρίσουν την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει η ανάγνωση. Η κατά τα άλλα δύσκολη συγκυρία των ημερών, που επιβάλλει παραμονή στο σπίτι για πολλές-πολλές ώρες, μπορεί να μετατραπεί σε πρώτης τάξης ευκαιρία για διάβασμα και ανασύνταξη! Ξεκινάμε;

υπηρεσίες για σένα πριν και μετά την αγορά!